Ρεβίθια Λεμονάτα Σούπα

Ρεβίθια Λεμονάτα Σούπα

Τα ρεβίθια, όπως και τα υπόλοιπα όσπρια, έχουν τεράστια διατροφική αξία. Είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος και του γάλακτος. Θεωρείται μια πλήρης τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας. Είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.

Η συγκεκριμένη συνταγή για λεμονάτη σούπα ρεβιθιών είναι από τις πιο κλασικές.

Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Την άλλη μέρα, τα πλένουμε και τα ελέγχουμε για να αφαιρέσουμε ίσως κάποια που δεν έχουν φουσκώσει ή είναι χαλασμένα. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3- 4 ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς.

IMG_1394Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την χύτρα να βράσουν για 20 λεπτά.

IMG_1406Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα για να χυλώσουν και να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά. Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, σπάμε μερικά ρεβίθια με την βοήθεια μιας κουτάλας.

IMG_1411Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα υλικά είναι για 4 άτομα.

Ρεβίθια Λεμονάτα Σούπα
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 gr ρεβίθια αναποφλοίωτα
  2. 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  3. αλάτι- πιπέρι
  4. ελαιόλαδο
  5. χυμό λεμονιού (για το σερβίρισμα)
Instructions
  1. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Την άλλη μέρα, τα πλένουμε και τα ελέγχουμε για να αφαιρέσουμε ίσως κάποια που δεν έχουν φουσκώσει ή είναι χαλασμένα. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3- 4 ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την χύτρα να βράσουν για 20 λεπτά.
  3. Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα για να χυλώσουν και να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά. Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, σπάμε μερικά ρεβίθια με την βοήθεια μιας κουτάλας.
  4. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα υλικά είναι για 4 άτομα.
Ξύλινο Κουτάλι https://ksylinokoutali.gr/