Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Jump to recipe

Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα! 

Όλες οι σούπες είναι νόστιμες και θρεπτικές. Τα γιουβαρλάκια είναι από τις αγαπημένες μας.

IMG_1322Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, 1 αυγό, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
IMG_1323Ζυμώνουμε πολύ καλά για να δέσουν τα υλικά μας και να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
IMG_1324Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα αρκετό νερό (3- 4 ποτήρια), ώστε όταν προσθέσουμε τα γιουβαρλάκια μας να σκεπαστούν, και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
IMG_1328Μέχρι να πάρει βράση το νερό, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε με σειρά στο νερό που βράζει.
IMG_1329Μόλις τα βάλουμε όλα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
IMG_1330Μόλις περάσουν 20 λεπτά ξεκινάμε να φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
IMG_1331Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια λίγο να φουσκώσουν.
IMG_1332Προσθέτουμε τους κρόκους.
IMG_1333Έπειτα ρίχνουμε το χυμό από το 1 λεμόνι (μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον στο πιάτο, ανάλογα με τα γούστα μας). Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες.
IMG_1334Παίρνουμε με μια κουτάλα 2- 3 κουταλιές από το ζεστό ζωμό και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο μας χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Με τον τρόπο αυτό, φέρνουμε το αυγολέμονο σε μια θερμοκρασία, ώστε όταν το ανακατέψουμε με τα γιουβαρλάκια μας, να μην ψηθεί απότομα και το αποτέλεσμα θυμίζει ομελέτα.
IMG_1335Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην σούπα μας. Ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
IMG_1336Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας. Τα υλικά είναι για 2- 3 άτομα.

IMG_1339Λίγα μυστικά ακόμα…

  • Αν μας περισσέψουν γιουβαρλάκια, μπορούμε να ζεστάνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να μας χαλάσει το αυγολέμονο.