Χοιρινό Σελινάτο Αυγολέμονο

Χοιρινό Σελινάτο Αυγολέμονο

Χοιρινό βραστό με σέλινο, καρότο, πατάτουλες και αυγολέμονο.

IMG_1964 Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το χοιρινό με 3-4 ποτήρια νερό να πάρει βράση. Αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζει το κρέας μας.
IMG_1971 Μόλις ξαφρίσουμε καλά το κρέας μας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει.
IMG_1978 Μετά τα 20 λεπτά, και εφόσον το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε για 10 λεπτά. Αν το κρέας μας δεν έχει μαλακώσει, κλείνουμε για 10 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε τις πατάτες.
IMG_1984 Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, όπως περιγράφεται εδώ, και το προσθέτουμε στην σούπα μας. Ανακινούμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί το αυγολέμονο παντού.
IMG_1988 Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμόνι κατά προτίμηση. Τα υλικά βγάζουν  3- 4 μερίδες.
IMG_1991

 

 

Χοιρινό Σελινάτο Αυγολέμονο
Write a review
Print
Ingredients
 1. 700 γρ χοιρινό κρέας ψαχνό
 2. 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
 3. 4- 5 κλωναράκια σέλινο
 4. 1 καρότο σε κύβους
 5. 5-6 πατάτες
 6. 2 αυγά
 7. 1-2 λεμόνια
 8. αλάτι- πιπέρι
 9. ελαιόλαδο
Instructions
 1. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το χοιρινό με 3-4 ποτήρια νερό να πάρει βράση. Αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζει το κρέας μας.
 2. Μόλις ξαφρίσουμε καλά το κρέας μας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει.
 3. Μετά τα 20 λεπτά, και εφόσον το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε για 10 λεπτά. Αν το κρέας μας δεν έχει μαλακώσει, κλείνουμε για 10 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε τις πατάτες.
 4. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, όπως περιγράφεται εδώ, και το προσθέτουμε στην σούπα μας. Ανακινούμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί το αυγολέμονο παντού.
 5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμόνι κατά προτίμηση. Τα υλικά βγάζουν 3- 4 μερίδες.
Ξύλινο Κουτάλι https://ksylinokoutali.gr/