Οι φακές σούπα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Είναι από τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας. Αποτελούν πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φυτικών ινών και βιταμινών.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με αρκετό νερό να βράσουν για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο λάδι στην χύτρα μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε και το σκόρδο με τη δάφνη.
Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε 4- 5 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα. Μόλις σφυρίξει χαμηλώνουμε την φωτιά λίγο πάνω από το μισό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Μετά το τέταρτο, ανοίγουμε την χύτρα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά για να χυλώσουν. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Η ποσότητα είναι για 4 άτομα.
Λίγα μυστικά ακόμα…
- Ελέγχουμε πάντα τις φακές μας πριν τις μαγειρέψουμε, για υπολείμματα άλλων οσπρίων, πετραδάκια, σκουπιδάκια.
- Αν δεν διαθέτουμε χύτρα ταχύτητας βράζουμε τις φακές μας για 35 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- 300 γρ φακές
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με αρκετό νερό να βράσουν για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στην χύτρα μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε και το σκόρδο με τη δάφνη.
- Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ελέγχουμε πάντα τις φακές μας πριν τις μαγειρέψουμε, για υπολείμματα άλλων οσπρίων, πετραδάκια, σκουπιδάκια.
- Αν δεν διαθέτουμε χύτρα ταχύτητας βράζουμε τις φακές μας για 35 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.