Τηγανιτές Πατάτες στον Φούρνο

Τηγανιτές Πατάτες στον Φούρνο

Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις! Ή αλλιώς, full γεύση πατάτας, καθόλου αίσθηση τηγανίλας! Είναι πολύ εύκολη συνταγή! Συνοδεύουν τέλεια τα κοκκινιστά και κλασικά το ψητό κρέας. Μπορούμε να φάμε και λίγες παραπάνω, αφού επιβαρύνονται πολύ λιγότερο θερμιδικά από τις τηγανιτές. Εμείς τις εγκρίνουμε κυρίως γευστικά, έπειτα διατροφικά και τέλος λόγω ευκολίας και μη σπατάλης λαδιού για το τηγάνισμα.

IMG_2572

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Τις κόβουμε σε μπαστουνάκια (όπως για τηγάνι) ή ροδέλες και τις ξεπλένουμε να φύγει το άμυλο. Τις σκουπίζουμε χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι για κάθε πατάτα. Τις ανακατεύουμε να αλατιστούν και να λαδωθούν καλά. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τις πατάτες, έτσι ώστε να χωράνε άνετα και να μην πατάει η μία πάνω στην άλλη.

IMG_2583

Ψήνουμε τις πατάτες για 20- 25 λεπτά (ανάλογα το πάχος) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις. Είναι έτοιμες όταν αρχίζουν και ροδοκοκκινίζουν οι άκρες τους.

IMG_2592

Λίγα μυστικά ακόμα…

  • Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα μπαχαρικά στις πατάτες μας, όπως ρίγανη, πάπρικα, δεντρολίβανο, σκόρδο, κλπ.
  • Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο κεφαλοτύρι.

IMG_2603

 

Τηγανιτές Πατάτες στον Φούρνο
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4- 5 πατάτες
  2. 1 κουταλιά ελαιόλαδο για κάθε πατάτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο)
  3. αλάτι
Instructions
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Τις κόβουμε σε μπαστουνάκια (όπως για τηγάνι) ή ροδέλες και τις ξεπλένουμε να φύγει το άμυλο. Τις σκουπίζουμε χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι για κάθε πατάτα. Τις ανακατεύουμε να αλατιστούν και να λαδωθούν καλά. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τις πατάτες, έτσι ώστε να χωράνε άνετα και να μην πατάει η μία πάνω στην άλλη.
  2. Ψήνουμε τις πατάτες για 20- 25 λεπτά (ανάλογα το πάχος) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις. Είναι έτοιμες όταν αρχίζουν και ροδοκοκκινίζουν οι άκρες τους.
Notes
  1. Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα μπαχαρικά στις πατάτες μας, όπως ρίγανη, πάπρικα, δεντρολίβανο, σκόρδο, κλπ.
  2. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ξύλινο Κουτάλι https://ksylinokoutali.gr/