Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Όλες οι σούπες είναι νόστιμες και θρεπτικές. Τα γιουβαρλάκια είναι από τις αγαπημένες μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, 1 αυγό, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για να δέσουν τα υλικά μας και να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα αρκετό νερό (3- 4 ποτήρια), ώστε όταν προσθέσουμε τα γιουβαρλάκια μας να σκεπαστούν, και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Μέχρι να πάρει βράση το νερό, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε με σειρά στο νερό που βράζει.
Μόλις τα βάλουμε όλα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Μόλις περάσουν 20 λεπτά ξεκινάμε να φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια λίγο να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους.
Έπειτα ρίχνουμε το χυμό από το 1 λεμόνι (μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον στο πιάτο, ανάλογα με τα γούστα μας). Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες.
Παίρνουμε με μια κουτάλα 2- 3 κουταλιές από το ζεστό ζωμό και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο μας χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Με τον τρόπο αυτό, φέρνουμε το αυγολέμονο σε μια θερμοκρασία, ώστε όταν το ανακατέψουμε με τα γιουβαρλάκια μας, να μην ψηθεί απότομα και το αποτέλεσμα θυμίζει ομελέτα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην σούπα μας. Ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας. Τα υλικά είναι για 2- 3 άτομα.
Λίγα μυστικά ακόμα…
- Αν μας περισσέψουν γιουβαρλάκια, μπορούμε να ζεστάνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να μας χαλάσει το αυγολέμονο.
Σημειώσεις
Αν μας περισσέψουν γιουβαρλάκια, μπορούμε να ζεστάνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να μας χαλάσει το αυγολέμονο.
Υλικά
- 400 gr κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κρασοπότηρο ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
- 3 αυγά (τα 2 είναι για το αυγολέμονο)
- χυμός από 1-2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, 1 αυγό, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για να δέσουν τα υλικά μας και να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα αρκετό νερό (3- 4 ποτήρια), ώστε όταν προσθέσουμε τα γιουβαρλάκια μας να σκεπαστούν, και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Μέχρι να πάρει βράση το νερό, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε με σειρά στο νερό που βράζει.
- Μόλις τα βάλουμε όλα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
- Μόλις περάσουν 20 λεπτά ξεκινάμε να φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια λίγο να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους.
- Έπειτα ρίχνουμε το χυμό από το 1 λεμόνι (μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον στο πιάτο, ανάλογα με τα γούστα μας). Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα 2- 3 κουταλιές από το ζεστό ζωμό και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο μας χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Με τον τρόπο αυτό, φέρνουμε το αυγολέμονο σε μια θερμοκρασία, ώστε όταν το ανακατέψουμε με τα γιουβαρλάκια μας, να μην ψηθεί απότομα και το αποτέλεσμα θυμίζει ομελέτα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην σούπα μας. Ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει το αυγολέμονο παντού. Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας. Τα υλικά είναι για 2- 3 άτομα.