Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε αντί για τις συνηθισμένες μαρμελάδες κόκκινων φρούτων μια σάλτσα από βύσσινα κομπόστα. Προσθέτει μια υπόξινη πινελιά στην ήδη γλυκιά κρέμα μας.
Επίσης, επιλέγουμε να ψήσουμε την βάση μας και προσθέτουμε μια τραγανή υφή στο γλυκό μας.
Ξεκινάμε την διαδικασία, τρίβοντας τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi) να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία (για να μην το κάψουμε) και ενώνουμε τα 2 υλικά σε ένα μπολ.
Απλώνουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι πιέζοντας το με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού προσπαθώντας να έχει η βάση το ίδιο πάχος παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε την βάση να κρυώσει.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ένα μίξερ. Όταν αρχίζει να αφρατεύει προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να έχει την μορφή γιαουρτιού.
Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το τυρί κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση μας και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώνει.
Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και το ζουμί- σιρόπι το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3- 4 λεπτά μέχρι να δέσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα. Αναδεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει για να το απλώσουμε πάνω από το γλυκό μας.
Όταν έχει κρυώσει λίγο η σάλτσα μας, την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.
- 250 gr μπισκότα τύπου digestive (για την βάση)
- 100 gr βούτυρο (για την βάση)
- 250 ml κρέμα γάλακτος (για την κρέμα)
- 300 gr φρέσκο τυρί κρέμα (για την κρέμα)
- 100 gr ζάχαρη άχνη (για την κρέμα)
- 1 βανίλια (για την κρέμα)
- 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο (για την σάλτσα)
- 1 1/2 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (για την σάλτσα)
- Ξεκινάμε την διαδικασία, τρίβοντας τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi) να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία (για να μην το κάψουμε) και ενώνουμε τα 2 υλικά σε ένα μπολ.
- Απλώνουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι πιέζοντας το με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού προσπαθώντας να έχει η βάση το ίδιο πάχος παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε την βάση να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ένα μίξερ. Όταν αρχίζει να αφρατεύει προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να έχει την μορφή γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το τυρί κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση μας και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώνει.
- Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και το ζουμί- σιρόπι το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3- 4 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα. Αναδεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει για να το απλώσουμε πάνω από το γλυκό μας.
- Όταν έχει κρυώσει λίγο η σάλτσα μας, την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.