Σπαγγέτι με Σάλτσα Κιμά

Σπαγγέτι με Σάλτσα Κιμά

Κλασικό οικογενειακό φαγητό! Η σάλτσα κιμά είναι βασική συνταγή. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή  παστίτσιου ή μουσακά.

IMG_1727

Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά να γυαλίσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.

IMG_1738

Έπειτα προσθέτουμε τον τον κιμά για να τσιγαριστεί 2- 3 λεπτά. Με την κουτάλα μας τον πιέζουμε στα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην έχουμε μεγάλους σβόλους.

IMG_2536

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα για 1- 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.

IMG_1746

Τέλος προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συμπυκνώνουμε την σάλτσα μας όσο προτιμάμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε μπόλικο νερό. Η ποσότητα της σάλτσας είναι για 4- 5 άτομα.

IMG_2687

Λίγα μυστικά ακόμα…

 • Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά στη σάλτσα, όπως μπαχάρι, δάφνη, κανέλα.
 • Χρησιμοποιούμε την σάλτσα για να φτιάξουμε παστίτσιο ή μουσακά.
 • Εναλλακτικά, βράζουμε την σάλτσα μας για 25 λεπτά περίπου σε κανονική κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρεμμύδι και ο κιμάς.

 

Σπαγγέτι με Σάλτσα Κιμά
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400- 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
 2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 3. 4- 5 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
 4. 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
 5. 1/4 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
 6. ελαιόλαδο
 7. αλάτι & πιπέρι
Instructions
 1. Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά να γυαλίσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
 2. Έπειτα προσθέτουμε τον τον κιμά για να τσιγαριστεί 2- 3 λεπτά. Με την κουτάλα μας τον πιέζουμε στα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην έχουμε μεγάλους σβόλους.
 3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα για 1- 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
 4. Τέλος προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συμπυκνώνουμε την σάλτσα μας όσο προτιμάμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε μπόλικο νερό. Η ποσότητα της σάλτσας είναι για 4- 5 άτομα.
Notes
 1. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά στη σάλτσα, όπως μπαχάρι, δάφνη, κανέλα.
 2. Χρησιμοποιούμε την σάλτσα για να φτιάξουμε παστίτσιο ή μουσακά.
 3. Εναλλακτικά, βράζουμε την σάλτσα μας για 25 λεπτά περίπου σε κανονική κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρεμμύδι και ο κιμάς.
Ξύλινο Κουτάλι https://ksylinokoutali.gr/