Κλασικό οικογενειακό φαγητό! Η σάλτσα κιμά είναι βασική συνταγή. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή παστίτσιου ή μουσακά.
Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά να γυαλίσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Έπειτα προσθέτουμε τον τον κιμά για να τσιγαριστεί 2- 3 λεπτά. Με την κουτάλα μας τον πιέζουμε στα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην έχουμε μεγάλους σβόλους.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα για 1- 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Τέλος προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συμπυκνώνουμε την σάλτσα μας όσο προτιμάμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε μπόλικο νερό. Η ποσότητα της σάλτσας είναι για 4- 5 άτομα.
Λίγα μυστικά ακόμα…
- Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά στη σάλτσα, όπως μπαχάρι, δάφνη, κανέλα.
- Χρησιμοποιούμε την σάλτσα για να φτιάξουμε παστίτσιο ή μουσακά.
- Εναλλακτικά, βράζουμε την σάλτσα μας για 25 λεπτά περίπου σε κανονική κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρεμμύδι και ο κιμάς.
- 400- 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4- 5 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 1/4 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά να γυαλίσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Έπειτα προσθέτουμε τον τον κιμά για να τσιγαριστεί 2- 3 λεπτά. Με την κουτάλα μας τον πιέζουμε στα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην έχουμε μεγάλους σβόλους.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα για 1- 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
- Τέλος προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συμπυκνώνουμε την σάλτσα μας όσο προτιμάμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε μπόλικο νερό. Η ποσότητα της σάλτσας είναι για 4- 5 άτομα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά στη σάλτσα, όπως μπαχάρι, δάφνη, κανέλα.
- Χρησιμοποιούμε την σάλτσα για να φτιάξουμε παστίτσιο ή μουσακά.
- Εναλλακτικά, βράζουμε την σάλτσα μας για 25 λεπτά περίπου σε κανονική κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρεμμύδι και ο κιμάς.