Φτιάχνουμε εύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ και το απολαμβάνουμε με την οικογένεια ή με φίλους. Το τιραμισού είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση όταν θες να έχεις ένα γλυκό για το σπίτι ή έχεις να πας μια επίσκεψη και δεν θες να πάρεις κάτι έτοιμο.
Η κρέμα προετοιμάζεται γρήγορα και χρησιμοποιώντας έτοιμα σαβαγιάρ έχουμε ένα γλυκό αντάξιο του ζαχαροπλαστείου. Σε μερικά λεπτά ετοιμάζεις την κρέμα. Και σε λιγότερο από μισή ώρα έχεις συναρμολογήσει το τιραμισού. Σε μια ωρίτσα ακόμη μπορείς να το φας, αν δεν μπορείς να περιμένεις λίγο περισσότερο να παγώσει καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη για 1-2 λεπτά με το μίξερ. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και τους κρόκους τον αυγών και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τέλος την κρέμα και χτυπάμε 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να κάνει πτυχώσεις. Βάζουμε την κρέμα λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Σε ένα μπολάκια βάζουμε το νερό, τον καφέ και το κονιάκ και αναδεύουμε λίγο να λιώσει ο καφές. Σε ένα ορθογώνιο τάπερ ή ταψί στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτήξουμε για 2 δευτερόλεπτα στο μείγμα του καφέ. Στρώνουμε την μισή κρέμα πάνω από την στρώση των σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε τοποθετώντας και μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, δημιουργούμε με ένα πιρούνι γραμμές και το πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.
Σημειώσεις
Οι κρόκοι αν δεν τους θέλουμε μπορούν να παραλειφθούν.
Αντί για κονιάκ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας (πικραμύγδαλο, καφέ,...).
Υλικά
- 400 gr τυρί κρέμα (2 πακέτα)
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ή φυτική κρέμα για σαντιγί)
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κάψουλες βανιλίνης
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1/2 φλ. καφέ κονιάκ
- κακάο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη για 1-2 λεπτά με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τις βανιλίνες και τους κρόκους τον αυγών και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε τέλος την κρέμα και χτυπάμε 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να κάνει πτυχώσεις.
- Βάζουμε την κρέμα λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Σε ένα μπολάκια βάζουμε το νερό, τον καφέ και το κονιάκ και αναδεύουμε λίγο να λιώσει ο καφές.
- Σε ένα ορθογώνιο τάπερ ή ταψί στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτήξουμε για 2 δευτερόλεπτα στο μείγμα του καφέ.
- Στρώνουμε την μισή κρέμα πάνω από την στρώση των σαβαγιάρ.
- Συνεχίζουμε τοποθετώντας και μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει.
- Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, δημιουργούμε με ένα πιρούνι γραμμές και το πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.
Τελεια και γρηγορη συνταγη!
Την εφτιαξα με τον κροκο αυγων.
Ενα τιπ για γρηγορη κρεμα ειναι να ειναι παγωμενη η φυτικη κρεμα και την απλωνετε αμεσως.
Δεν χρειαζεται να περιμενετε να παγωσει μετα.