Το αυγολέμονο γίνεται με αυγά, λεμόνι και ζωμό από το φαγητό που φτιάχνουμε.
Συνταγές με αυγολέμονο:
- Χοιρινό Σελινάτο Αυγολέμονο
Ας δούμε την διαδικασία βήμα- βήμα.
Χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια μας να αφρίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε και τους κρόκους.
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες. Δεν βάζουμε όλο τον χυμό για να μην γίνει πολύ ξινό το φαγητό μας. Καλύτερα να προσθέσει επιπλέον ο καθένας στο πιάτο του.
Προσθέτουμε 2- 3 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού μας με την κουτάλα σερβιρίσματος, για να ζεστάνουμε το αυγολέμονο και να μην γίνει ομελέτα μόλις το προσθέσουμε στο φαγητό μας.
Τέλος, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και την ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί το αυγολέμονο.
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- χυμός από 1- 2 λεμόνια
- ζωμό από το φαγητό μας
- Χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια μας να αφρίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε και τους κρόκους.
- Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες. Δεν βάζουμε όλο τον χυμό για να μην γίνει πολύ ξινό το φαγητό μας. Καλύτερα να προσθέσει επιπλέον ο καθένας στο πιάτο του.
- Προσθέτουμε 2- 3 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού μας με την κουτάλα σερβιρίσματος, για να ζεστάνουμε το αυγολέμονο και να μην γίνει ομελέτα μόλις το προσθέσουμε στο φαγητό μας.
- Τέλος, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και την ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί το αυγολέμονο.