Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…
Μια απλή και εύκολη συνταγή ενός καλού φίλου για ένα γλυκό καλωσόρισμα στην σελίδα μου…
Η διαδικασία για τα συγκεκριμένα τρουφάκια είναι απλή και το αποτέλεσμα γευστικότατο.
Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις κυλάμε μέσα στην τρούφα για να κολλήσει παντού. Ενδεικτικά, η ποσότητα των υλικών βγάζει 35 κομμάτια.
Και έπειτα είμαστε έτοιμοι για να τα προσφέρουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα…
- Αν πρόκειται να φαγωθούν και από παιδιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με λίγο γάλα.
- Για επικάλυψη μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε άγλυκο κακάο (κοσκινισμένο), πολύχρωμη τρούφα, ινδική καρύδα ή χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φιστίκι τύπου Αιγήνης, καρύδι ή φουντούκι)
Σημειώσεις
Αν πρόκειται να φαγωθούν και από παιδιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με λίγο γάλα.
Για επικάλυψη μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε άγλυκο κακάο (κοσκινισμένο), πολύχρωμη τρούφα, ινδική καρύδα ή χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φιστίκι τύπου Αιγήνης, καρύδι ή φουντούκι)
Υλικά
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι- μπερ
- 1 πακέτο μαργαρίνη πλάκα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές σούπας κακάο (γεμάτες)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2- 3 κουταλιές σούπας merenda ή άλλου τύπου πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
- 3 σακουλάκια τρούφα
- χαρτάκια για φοντάν
Εκτέλεση
- Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βρέχουμε τα μπισκότα με το κονιάκ και τα αναδεύουμε ελαφρώς για να τραβήξουν όλα τα κομμάτια από λίγο.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο και αναδεύουμε ξανά.
- Τέλος, προσθέτουμε την μαργαρίνη και την merenda και τα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα το ψυγείο για 1 ώρα για να δέσει και να πλάθεται πιο εύκολα.
- Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις κυλάμε μέσα στην τρούφα για να κολλήσει παντού. Ενδεικτικά, η ποσότητα των υλικών βγάζει 35 κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για φοντάν και τα αφήνουμε 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξουν.Και έπειτα είμαστε έτοιμοι για να τα προσφέρουμε!