Menu
Γλυκά

Τρουφάκια με Μπισκότα και Πραλίνα Φουντουκιού

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα… 

Μια απλή και εύκολη συνταγή ενός καλού φίλου για ένα γλυκό καλωσόρισμα στην σελίδα μου…

Η διαδικασία για τα συγκεκριμένα τρουφάκια είναι απλή και το αποτέλεσμα γευστικότατο.

Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα) μέσα σε ένα  μεγάλο μπολ.
IMG_0802 Βρέχουμε τα μπισκότα με το κονιάκ και τα αναδεύουμε ελαφρώς για να τραβήξουν όλα τα κομμάτια από λίγο.
IMG_0803 Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο και αναδεύουμε ξανά.
IMG_0807 Τέλος, προσθέτουμε την μαργαρίνη και την merenda και τα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
IMG_0808 Αφήνουμε το μείγμα το ψυγείο για 1 ώρα για να δέσει και να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις κυλάμε μέσα στην τρούφα για να κολλήσει παντού. Ενδεικτικά, η ποσότητα των υλικών βγάζει 35 κομμάτια.
IMG_0824 Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για φοντάν και τα αφήνουμε 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξουν.
Και έπειτα είμαστε έτοιμοι για να τα προσφέρουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα…

  • Αν πρόκειται να φαγωθούν και από παιδιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με λίγο γάλα.
  • Για επικάλυψη μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε άγλυκο κακάο (κοσκινισμένο), πολύχρωμη τρούφα, ινδική καρύδα ή χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φιστίκι τύπου Αιγήνης, καρύδι ή φουντούκι)

IMG_0810