Αρωματικά παξιμάδια λαδιού με καρύδι και σουσάμι. Τα παξιμαδάκια αυτά συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι σας. Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.
Αλέθουμε τα καρύδια και το σουσάμι. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα λάδια και την ζάχαρη και αναδεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι, κρατώντας το ποτήρι πάνω από την λεκάνη. Αναδεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το καρύδι και το σουσάμι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαστούνια. Τα χαράζουμε με ένα μαχαιράκι, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα χωρίζουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα φυλάσσουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Η ποσότητα περίπου βγάζει 15 μπαστούνια, ανάλογα με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε.
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ποτήρι κρασιού καρύδια
- 1 ποτήρι κρασιού σουσάμι
- 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά σούπας (κοφτή) μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλέθουμε τα καρύδια και το σουσάμι. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα λάδια και την ζάχαρη και αναδεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι, κρατώντας το ποτήρι πάνω από την λεκάνη. Αναδεύουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το καρύδι και το σουσάμι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαστούνια. Τα χαράζουμε με ένα μαχαιράκι, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα χωρίζουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάσσουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Η ποσότητα περίπου βγάζει 15 μπαστούνια, ανάλογα με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε.