X

Εύκολο Παγωτό Σάντουιτς

Μετάβαση στη συνταγή

Μπορεί ο καιρός να είναι αναποφάσιστος, εμείς έχουμε καλοκαιρινή διάθεση και καλοκαιρινή διάθεση συνεπάγεται ΠΑΓΩΤΟ φυσικά! Φτιάχνουμε παγωτό σάντουιτς πανεύκολα και γρήγορα. Χρειαζόμαστε για αρχή 5 υλικά, αλλά μπορούμε να κάνουμε και παραλλαγές και να παίξουμε λίγο και με τα μπισκότα και με τις γεύσεις του παγωτου.

Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα πτι-μπερ κλασικά και με σοκολάτα και πειραματιστήκαμε με μπισκότα κανέλας (speculoos), digestive, cookies, και γενικά αν βρίσκαμε και άλλα στο ντουλάπι θα τα δοκιμάζαμε! Θα δοκιμάσουμε και με σπιτικά μπισκότα σε επόμενη εκτέλεση. Για το παγωτό- γέμιση, χρειαζόμαστε Morfat Creamy ή Ermol, ζαχαρούχο γάλα, άνθος αραβοσίτου στιγμής (σε όποια γεύση μας αρέσει) και λίγο φρέσκο γάλα. Με το Morfat και την άνθος στιγμής η κρέμα μας παραμένει μαλακή και δεν κάνει κρυστάλλους.

Οι συνδυασμοί των γεύσεων που μας άρεσαν περισσότερο ήταν με τα μπισκότα κανέλας και κρέμα βανίλιας και με τα cookies και κρέμα κακάο. Η top γεύση για εμένα είναι τα σάντουιτς με την κανέλα και το παγωτό βανίλια! Και επειδή είναι μικρούτσικα τρώω και 2! Παραπάνω θα ήταν υπερβολή…

Αχ… Έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας και θα φάμε πολλά παγωτά όπως προβλέπεται… Οπότε ας είναι φτιαγμένα με τα χεράκια μας, εύκολα και οικονομικά! Και για να μην τα φάμε όλα εμείς, και μας φάνε και οι τύψεις μετά, ας γλυκαθούμε με παρέα, φίλους και οικογένεια!

Παγωτό σάντουιτς πανεύκολα και γρήγορα!

Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε τα καλύτερα και ευκολότερα σάντουιτς με παγωτό!

Σε ένα μπολ βάζουμε το MORFAT creamy και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά για να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει πτυχώσεις και κορυφές περίπου 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Επειδή θέλαμε δύο γεύσεις παγωτού, επιλέξαμε ένα φακελάκι Άνθος Στιγμής Βανίλια και ένα φακελάκι Κακάο. Έτσι χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ και στο ένα βάζουμε την βανίλια και στο άλλο το κακάο. Και στα δυο μείγματα θα προσθέσουμε από 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξουν οι κρέμες και να κάνουν πτυχώσεις. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα σκεύος με την καλή πλευρά προς τα κάτω. Απλώνουμε μια στρώση κρέμα πάχους περίπου δύο εκατοστών να καλυφθούν τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια με μπισκότα με την καλή επιφάνεια προς τα έξω. Συνεχίζουμε να στρώσουμε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα δεύτερο σκεύος.

Για να γεμίσουμε τα στρογγυλά μπισκότα, βάζουμε σε 2 σακούλες τροφίμων με κάμποση ποσότητα από της δυο κρέμες στην κάθε μια, κόβουμε από μια γωνία και απλώνουμε λίγη κρέμα σε κάθε μπισκότο. Τα σκεπάσουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος. 

Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσουν.
Όταν παγώσουν τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.

 

ChRiStiNa:

View Comments (1)

  • Γειά σας, θα ήθελα μια διευκρίνιση:
    Στην δόση όπως την δίνετε για μια γεύση προσθέτετε στο μείγμα δύο φακέλους άνθος και τρία φλυτζάνια γάλα;;
    Ενώ όταν το χωρίζουμε προσθέτουμε στα δύο μείγματα ξεχωριστά από ένα φάκελο κρέμα και ενάμιση φλυτζάνι γάλα;
    Ευχαριστώ!!