Μπορεί ο καιρός να είναι αναποφάσιστος, εμείς έχουμε καλοκαιρινή διάθεση και καλοκαιρινή διάθεση συνεπάγεται ΠΑΓΩΤΟ φυσικά! Φτιάχνουμε παγωτό σάντουιτς πανεύκολα και γρήγορα. Χρειαζόμαστε για αρχή 5 υλικά, αλλά μπορούμε να κάνουμε και παραλλαγές και να παίξουμε λίγο και με τα μπισκότα και με τις γεύσεις του παγωτου.
Αχ… Έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας και θα φάμε πολλά παγωτά όπως προβλέπεται… Οπότε ας είναι φτιαγμένα με τα χεράκια μας, εύκολα και οικονομικά! Και για να μην τα φάμε όλα εμείς, και μας φάνε και οι τύψεις μετά, ας γλυκαθούμε με παρέα, φίλους και οικογένεια!
Παγωτό σάντουιτς πανεύκολα και γρήγορα!
Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε τα καλύτερα και ευκολότερα σάντουιτς με παγωτό!
Σε ένα μπολ βάζουμε το MORFAT creamy και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά για να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει πτυχώσεις και κορυφές περίπου 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Για να γεμίσουμε τα στρογγυλά μπισκότα, βάζουμε σε 2 σακούλες τροφίμων με κάμποση ποσότητα από της δυο κρέμες στην κάθε μια, κόβουμε από μια γωνία και απλώνουμε λίγη κρέμα σε κάθε μπισκότο.
Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσουν.
Όταν παγώσουν τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.
Σημειώσεις
Μπορούμε να φτιάξουμε δυο γεύσεις παγωτού (κακάο και βανίλια), χωρίζοντας το μείγμα MORFAT- ζαχαρούχου σε δύο μέρη. Στο καθένα προσθέτουμε από ένα φάκελο Άνθος στιγμής και 1 1/2 κούπα γάλα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλά μπισκότα και να τα γεμίσουμε με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με μια σκληρή σακούλα τροφίμων αφού κόψουμε μια γωνία της ώστε να μοιάζει με κορνέ.
Υλικά
- 1 κουτί MORFAT creamy ή ERMOL σαντυγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου ΣΤΙΓΜΗΣ
- 3 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες
- 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή κανέλας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το MORFAT creamy και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά για να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει πτυχώσεις και κορυφές περίπου 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο εναλλάξ την άνθος στιγμής και το γάλα.
- Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει πτυχώσεις.
- Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα σκεύος με την καλή πλευρά προς τα κάτω.
- Απλώνουμε μια στρώση κρέμα πάχους περίπου δύο εκατοστών να καλυφθούν τα μπισκότα.
- Στρώνουμε την επιφάνεια με μπισκότα με την καλή επιφάνεια προς τα έξω.
- Συνεχίζουμε να στρώσουμε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα δεύτερο σκεύος.
- Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσουν.
- Όταν παγώσουν τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.
View Comments (1)
Γειά σας, θα ήθελα μια διευκρίνιση:
Στην δόση όπως την δίνετε για μια γεύση προσθέτετε στο μείγμα δύο φακέλους άνθος και τρία φλυτζάνια γάλα;;
Ενώ όταν το χωρίζουμε προσθέτουμε στα δύο μείγματα ξεχωριστά από ένα φάκελο κρέμα και ενάμιση φλυτζάνι γάλα;
Ευχαριστώ!!