Εύκολο Παγωτό Σάντουιτς

Εύκολο Παγωτό Σάντουιτς

IMG_5921_1024_683_1

Μπορεί ο καιρός να είναι αναποφάσιστος, εμείς έχουμε καλοκαιρινή διάθεση και καλοκαιρινή διάθεση συνεπάγεται ΠΑΓΩΤΟ φυσικά! Φτιάχνουμε παγωτό σάντουιτς πανεύκολα και γρήγορα. Χρειαζόμαστε για αρχή 5 υλικά, αλλά μπορούμε να κάνουμε και παραλλαγές και να παίξουμε λίγο και με τα μπισκότα και με τις γεύσεις του παγωτου.

IMG_5929_1024_683Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα πτι-μπερ κλασικά και με σοκολάτα και πειραματιστήκαμε με μπισκότα κανέλας (speculoos), digestive, cookies, και γενικά αν βρίσκαμε και άλλα στο ντουλάπι θα τα δοκιμάζαμε! Θα δοκιμάσουμε και με σπιτικά μπισκότα σε επόμενη εκτέλεση. Για το παγωτό- γέμιση, χρειαζόμαστε Morfat Creamy ή Ermol, ζαχαρούχο γάλα, άνθος αραβοσίτου στιγμής (σε όποια γεύση μας αρέσει) και λίγο φρέσκο γάλα. Με το Morfat και την άνθος στιγμής η κρέμα μας παραμένει μαλακή και δεν κάνει κρυστάλλους.

IMG_5901_1024_683Οι συνδυασμοί των γεύσεων που μας άρεσαν περισσότερο ήταν με τα μπισκότα κανέλας και κρέμα βανίλιας και με τα cookies και κρέμα κακάο. Η top γεύση για εμένα είναι τα σάντουιτς με την κανέλα και το παγωτό βανίλια! Και επειδή είναι μικρούτσικα τρώω και 2! Παραπάνω θα ήταν υπερβολή…

Αχ… Έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας και θα φάμε πολλά παγωτά όπως προβλέπεται… Οπότε ας είναι φτιαγμένα με τα χεράκια μας, εύκολα και οικονομικά! Και για να μην τα φάμε όλα εμείς, και μας φάνε και οι τύψεις μετά, ας γλυκαθούμε με παρέα, φίλους και οικογένεια!

IMG_5933_1024_683Παγωτό σάντουιτς πανεύκολα και γρήγορα!

Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε τα καλύτερα και ευκολότερα σάντουιτς με παγωτό!

Σε ένα μπολ βάζουμε το MORFAT creamy και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά για να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει πτυχώσεις και κορυφές περίπου 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
icecream_sandwich_1Επειδή θέλαμε δύο γεύσεις παγωτού, επιλέξαμε ένα φακελάκι Άνθος Στιγμής Βανίλια και ένα φακελάκι Κακάο. Έτσι χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ και στο ένα βάζουμε την βανίλια και στο άλλο το κακάο. Και στα δυο μείγματα θα προσθέσουμε από 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξουν οι κρέμες και να κάνουν πτυχώσεις.icecream_sandwich_2 Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα σκεύος με την καλή πλευρά προς τα κάτω. Απλώνουμε μια στρώση κρέμα πάχους περίπου δύο εκατοστών να καλυφθούν τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια με μπισκότα με την καλή επιφάνεια προς τα έξω. Συνεχίζουμε να στρώσουμε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα δεύτερο σκεύος.

Για να γεμίσουμε τα στρογγυλά μπισκότα, βάζουμε σε 2 σακούλες τροφίμων με κάμποση ποσότητα από της δυο κρέμες στην κάθε μια, κόβουμε από μια γωνία και απλώνουμε λίγη κρέμα σε κάθε μπισκότο. IMG_5909_1024_683Τα σκεπάσουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος. IMG_5915_1024_683

Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσουν.
Όταν παγώσουν τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.

 

Εύκολο Παγωτό Σάντουιτς

Υλικά

1 κουτί MORFAT creamy ή ERMOL σαντυγί

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου ΣΤΙΓΜΗΣ

3 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες

3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή κανέλας

Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το MORFAT creamy και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά για να μαλακώσει.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει πτυχώσεις και κορυφές περίπου 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο εναλλάξ την άνθος στιγμής και το γάλα.

    Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει πτυχώσεις.

    Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα σκεύος με την καλή πλευρά προς τα κάτω.

    Απλώνουμε μια στρώση κρέμα πάχους περίπου δύο εκατοστών να καλυφθούν τα μπισκότα.

    Στρώνουμε την επιφάνεια με μπισκότα με την καλή επιφάνεια προς τα έξω.

    Συνεχίζουμε να στρώσουμε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα δεύτερο σκεύος.

    Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσουν.

    Όταν παγώσουν τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.

Σημειώσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε δυο γεύσεις παγωτού (κακάο και βανίλια), χωρίζοντας το μείγμα MORFAT- ζαχαρούχου σε δύο μέρη. Στο καθένα προσθέτουμε από ένα φάκελο Άνθος στιγμής και 1 1/2 κούπα γάλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλά μπισκότα και να τα γεμίσουμε με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με μια σκληρή σακούλα τροφίμων αφού κόψουμε μια γωνία της ώστε να μοιάζει με κορνέ.

http://ksylinokoutali.gr/2015/05/eukolo-pagoto-sandwich/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*