Αντί εισαγωγικού σημειώματος

Καλώς Ήρθατε στο Ξύλινο Κουτάλι!

 

Επειδή κανείς δεν γεννήθηκε με την κουτάλα στο χέρι…

Με λένε Χριστίνα και η πρώτη φορά που αναγκάστηκα να ανακατέψω κατσαρόλες ήρθε στα 18 μου όταν άφησα πίσω, για χάρη των σπουδών, γονείς και σπιτικό φαγητό. Βλέπετε το φαγητό της εστίας δεν ήταν όπως της μαμάς. Με μπόλικο άγχος στην αρχή για το τελικό αποτέλεσμα και πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία με την μαμά μου (μέχρι και σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις) ξεκίνησα δειλά δειλά να μαγειρεύω. Με τον καιρό αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι θέλει όρεξη, μεθοδικότητα και πολύ φαντασία. Σήμερα, είμαι 27… Σπεσιαλιτέ μου είναι το παστίτσιο και κάθε φορά που προορίζεται για φίλους βάζω όλο μου το μεράκι! Γι’ αυτό και δεν περισσεύει ούτε μακαρόνι… Βρίσκω πάντα λίγο χρόνο για να μαγειρεύω σπιτικό φαγητό. Προτιμώ να παρασκευάζω μόνη μου τα γλυκά για γιορτές, γενέθλια και λοιπές εκδηλώσεις.

Λίγα λόγια για την σελίδα…

  • Πως προέκυψε το όνομα.

Στην προσπάθειά μου να βρω το κατάλληλο όνομα για την σελίδα μου, ήθελα να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ήθελα να είναι αφαιρετικό, αλλά και πάλι να υποδηλώνει μαγειρέματα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ονόματα μπαχαρικών (αλάτι, πιπέρι, κανέλα,…). Αλλά ποιο να επιλέξεις; Ποιο να απορρίψεις; Προβληματίστηκα και τελικά το εγκατέλειψα σαν ιδέα. Τις επόμενες ημέρες, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με την μητέρα μου, ξεδιάλυναν τα πράγματα. Αναφέρθηκε σε ένα ξύλινο κουτάλι της γιαγιάς μου, το οποίο είχε φυλαγμένο. Και εκείνη την στιγμή γεννήθηκε το όνομα! Ξύλινο κουτάλι! Στην μαγειρική χρειάζεται παντού ένα κουτάλι/ κουτάλα… Για να δοκιμάσεις, για να αναμείξεις, για να σερβίρεις…

  • Το ξύλινο κουτάλι της γιαγιάς μου.

Με την πρώτη ευκαιρία που βρήκα, ταξίδεψα στην Ναύπακτο και στο Τρίκορφο, για να το φωτογραφίσω με σκοπό να το χρησιμοποιήσω στην σελίδα μου. Από την συζήτηση που είχαμε με την μητέρα μου, η γιαγιά μου το χρησιμοποιούσε για να “πιάνει το προζύμι”.

Ήταν αρκετά φθαρμένο από την χρήση και την παλαιότητα. Για να το ανανεώσω, το πέρασα με ένα βαμβάκι με λίγο ελαιόλαδο και το άφησα να το απορροφήσει.

  • Το concept (γενική ιδέα).

Στόχος μου είναι μοιραστώ τις εμπειρίες μου. Καμία συνταγή δεν είναι κρυφή! Συλλέγω, δοκιμάζω και διαδίδω τις καλύτερες. Θα παρουσιάζονται με αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα και με την βοήθεια φωτογραφιών αρχικά. Πηγές; Οικογένεια, φίλοι, internet,… Κατά διαστήματα και ανάλογα με την περίσταση θα δημοσιεύονται διάφορα αφιερώματα, διατροφικές πληροφορίες και έξυπνα tips…

 

Μια αστεία σκηνή από την ταινία Toast…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1A61Qm5Snzg]

 

Τέλος ένα αγαπημένο τραγούδι από τους Χαΐνηδες…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ubsc2gJWCnE]

Άντε… Καλή μας Αρχή!