Ατομικά Κέικ Σοκολατένιας Λάβας

Ατομικά Κέικ Σοκολατένιας Λάβας

 Με την πρώτη κουταλιά μια καυτή σοκολατένια λάβα ξεχύνεται… Μπορούμε να τα απολαύσουμε σε πολλές παραλλαγές και αρώματα. Καφέ, πορτοκάλι, πικραμύγδαλο  μαστίχα, κανέλα, με κομμάτια καραμέλας γάλακτος και για πιο προχωρημένες γεύσεις με πιπέρι! Συνοδεύεται ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια (ή άλλη της αρεσκείας σας)…

IMG_2898

Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε bain marie, δηλαδή τοποθετούμε τα υλικά μας σε μεταλλικό σκεύος το οποίο ακουμπάμε πάνω σε κατσαρολάκι με νερό να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά (να μην κοχλάζει). Ανακατεύουμε αν διαστήματα για να λιώσουν τα υλικά μας και να ενωθούν.

IMG_2901

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο, την ζάχαρη και την βανίλια με ένα μίξερ για 3- 4 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.

IMG_2904

Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και αναδεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

IMG_2905

Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και αναδεύουμε 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

IMG_2907

Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με κακάο 4 αλουμινένια ταψάκια για ατομικά κέικ. Μοιράζουμε το μείγμα με ένα  κουτάλι στα ταψάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα για 8- 9 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε για 1 λεπτό και τα ξεφορμάρουμε. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο και τα σερβίρουμε.

IMG_2943

Λίγα μυστικά ακόμα…

  • Μπορούμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο έως 2 ημέρες. Τα ψήνουμε 1- 2 λεπτά περισσότερο.
  • Μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα με ξύσμα πορτοκάλι, κανέλα, άρωμα πικραμύγδαλο, μαστίχα, καφέ, …
  • Σερβίρετε ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.

 

Ατομικά Κέικ Σοκολατένιας Λάβας
Write a review
Print
Ingredients
  1. 70 γρ βούτυρο σε μικρούς κύβους
  2. 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  3. 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  4. 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 2 κουταλάκια γλυκού κακάο άγλυκο σκόνη
  6. 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  7. 1 βανίλια
  8. 2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
Instructions
  1. Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε bain marie, δηλαδή τοποθετούμε τα υλικά μας σε μεταλλικό σκεύος το οποίο ακουμπάμε πάνω σε κατσαρολάκι με νερό να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά (να μην κοχλάζει). Ανακατεύουμε αν διαστήματα για να λιώσουν τα υλικά μας και να ενωθούν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο, την ζάχαρη και την βανίλια με ένα μίξερ για 3- 4 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και αναδεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  4. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και αναδεύουμε 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  5. Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με κακάο 4 αλουμινένια ταψάκια για ατομικά κέικ. Μοιράζουμε το μείγμα με ένα  κουτάλι στα ταψάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα για 8- 9 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε για 1 λεπτό και τα ξεφορμάρουμε. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο και τα σερβίρουμε.
Notes
  1. Μπορούμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο έως 2 ημέρες. Τα ψήνουμε 1- 2 λεπτά περισσότερο.
  2. Μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα με ξύσμα πορτοκάλι, κανέλα, άρωμα πικραμύγδαλο, μαστίχα, καφέ, ...
  3. Σερβίρετε ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.
Ξύλινο Κουτάλι http://ksylinokoutali.gr/