Αυγολέμονο [Βασική Συνταγή]

Αυγολέμονο [Βασική Συνταγή]

Το αυγολέμονο γίνεται με αυγά, λεμόνι και ζωμό από το φαγητό που φτιάχνουμε.

Συνταγές με αυγολέμονο:

IMG_1338

 

  • Χοιρινό Σελινάτο Αυγολέμονο

 

IMG_1995

Ας δούμε την διαδικασία βήμα- βήμα.

IMG_1331 Χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια μας να αφρίσουν ελαφρώς.
IMG_1332 Προσθέτουμε και τους κρόκους.
IMG_1333 Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες. Δεν βάζουμε όλο τον χυμό για να μην γίνει πολύ ξινό το φαγητό μας. Καλύτερα να προσθέσει επιπλέον ο καθένας στο πιάτο του.
IMG_1334 Προσθέτουμε 2- 3 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού μας με την κουτάλα σερβιρίσματος, για να ζεστάνουμε το αυγολέμονο και να μην γίνει ομελέτα μόλις το προσθέσουμε στο φαγητό μας.
IMG_1335 Τέλος, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και την ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί το αυγολέμονο.

 

Αυγολέμονο [Βασική Συνταγή]
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  2. χυμός από 1- 2 λεμόνια
  3. ζωμό από το φαγητό μας
Instructions
  1. Χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια μας να αφρίσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε και τους κρόκους.
  3. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Στο σημείο αυτό το μείγμα γίνεται πιο κρεμώδες. Δεν βάζουμε όλο τον χυμό για να μην γίνει πολύ ξινό το φαγητό μας. Καλύτερα να προσθέσει επιπλέον ο καθένας στο πιάτο του.
  4. Προσθέτουμε 2- 3 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού μας με την κουτάλα σερβιρίσματος, για να ζεστάνουμε το αυγολέμονο και να μην γίνει ομελέτα μόλις το προσθέσουμε στο φαγητό μας.
  5. Τέλος, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και την ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί το αυγολέμονο.
Ξύλινο Κουτάλι http://ksylinokoutali.gr/