Σουφλέ Ζυμαρικών με Μπεσαμέλ

Σουφλέ Ζυμαρικών με Μπεσαμέλ

 Το πιο νόστιμο σουφλέ! Χωρίς αυγά. Τη διαφορά κάνει η μπεσαμέλ!

Ετοιμάζουμε μια δόση μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. IMG_1802Βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερο από τον κανονικό χρόνο βρασμού τους (8- 9 λεπτά) και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε  λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τις πιπεριές και το ζαμπόν.
IMG_1812Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την μισή ποσότητα των τυριών και αναδεύουμε καλά.
IMG_1817Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος.
IMG_1822Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Αραιώνουμε την μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Περιχύνουμε το μείγμα των ζυμαρικών με την κρέμα και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
IMG_1825Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα.
IMG_1827Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Τα υλικά μας είναι για 6- 8 άτομα.

IMG_1845Λίγα μυστικά ακόμα…

  • Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά σας αρέσουν (ψημένο κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια, κτλ).
  • Φτιάξτε το σε ένα οικογενειακό/ φιλικό τραπέζι ως συμπληρωματικό- εναλλακτικό πιάτο.

 

Σουφλέ Ζυμαρικών
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 gr ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  2. 1 δόση σάλτσα μπεσαμέλ
  3. 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  4. 1/2 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
  5. 1/2 πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια
  6. 5- 6 φέτες ζαμπόν
  7. 400 ml κρέμα γάλακτος
  8. 200 gr τυρί gouda τριμμένο
  9. 200 gr τυρί edam τριμμένο
  10. λίγο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  11. αλάτι
  12. ελαιόλαδο
  13. βούτυρο (για βουτύρωμα του σκεύους που θα ψήσουμε το σουφλέ)
Instructions
  1. Ετοιμάζουμε μια δόση μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερο από τον κανονικό χρόνο βρασμού τους (8- 9 λεπτά) και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τις πιπεριές και το ζαμπόν.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την μισή ποσότητα των τυριών και αναδεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος.
  5. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Αραιώνουμε την μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Περιχύνουμε το μείγμα των ζυμαρικών με την κρέμα και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα.Τα υλικά μας είναι για 6- 8 άτομα.
Notes
  1. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά σας αρέσουν (ψημένο κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια, κτλ).
  2. Φτιάξτε το σε ένα οικογενειακό/ φιλικό τραπέζι ως συμπληρωματικό- εναλλακτικό πιάτο.
Ξύλινο Κουτάλι http://ksylinokoutali.gr/