Φακές Σούπα

Φακές Σούπα

Οι φακές σούπα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Είναι από τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας.  Αποτελούν πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φυτικών ινών και βιταμινών.

IMG_1296 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με αρκετό νερό να βράσουν για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
IMG_1298 Ρίχνουμε λίγο λάδι στην χύτρα μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε και το σκόρδο με τη δάφνη.
IMG_1300 Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό.
IMG_1304 Προσθέτουμε 4- 5 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα. Μόλις σφυρίξει χαμηλώνουμε την φωτιά λίγο πάνω από το μισό και βράζουμε για 15 λεπτά.
IMG_1307 Μετά το τέταρτο, ανοίγουμε την χύτρα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά για να χυλώσουν. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Η ποσότητα είναι για 4 άτομα.
IMG_1319
Λίγα μυστικά ακόμα…

  • Ελέγχουμε πάντα τις φακές μας πριν τις μαγειρέψουμε, για υπολείμματα άλλων οσπρίων, πετραδάκια, σκουπιδάκια.
  • Αν δεν διαθέτουμε χύτρα ταχύτητας βράζουμε τις φακές μας για 35 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

 

Φακές Σούπα
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 γρ φακές
  2. 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. 2 φύλλα δάφνης
  5. ελαιόλαδο
Instructions
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με αρκετό νερό να βράσουν για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
  2. Ρίχνουμε λίγο λάδι στην χύτρα μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε και το σκόρδο με τη δάφνη.
  3. Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Notes
  1. Ελέγχουμε πάντα τις φακές μας πριν τις μαγειρέψουμε, για υπολείμματα άλλων οσπρίων, πετραδάκια, σκουπιδάκια.
  2. Αν δεν διαθέτουμε χύτρα ταχύτητας βράζουμε τις φακές μας για 35 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Ξύλινο Κουτάλι http://ksylinokoutali.gr/